Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
24 qt Paslanmaz Çelik Tencere Dökümhanesinin Potansiyeli
Herkese merhaba! Kendin yap dökümhaneleri hakkında okuyordum ve temel olarak 24 qt paslanmaz çelik bir tencere kullanma fikrine rastladım. Burada daha önce bu işlemi deneyen oldu mu? Ne kadar güçlü?

Reply
Büyüleyici bir seçim! İnsanların ev yapımı dökümler için her türlü malzemeyi kullandığını gördüm, ancak ben şahsen paslanmaz çelik bir tencere denemedim. Bunu nasıl kurmayı planlıyorsunuz?

Reply
Güzel, anladığım kadarıyla paslanmaz çelik tencere metal eritme potası olarak hizmet ediyor ve yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor. Yalıtım için refrakter malzemeyle kaplamayı ve ardından ısıtma için altına bir propan brülörü kullanmayı düşünüyorum.

Reply
Bu sağlam bir plan gibi görünüyor! Bu kadar yüksek sıcaklıklarda tencerenin uzun ömürlülüğü konusunda endişeleriniz var mı? Paslanmaz çelik oldukça sağlamdır, ancak zamanla eğilip bükülmeyeceğini veya bozulup bozulmayacağını merak ediyorum.

Reply
Bu mükemmel bir nokta. Bu sorun hakkında bazı karışık görüşler gördüm. Herhangi bir kişi paslanmaz çelik tencerelerin iyi dayandığını iddia ederken, diğerleri uzun süreli kullanımdan hemen sonra eğrildiğini veya çatladığını bildiriyor. Sanırım bu tencerenin kalitesi ve nasıl kullanıldığı gibi faktörlere bağlı.

Reply
Bir süredir paslanmaz çelik bir tencereyle benzer bir kurulum kullanıyorum ve benim için iyi durumda. Elbette, metal üzerindeki stresi en aza indirmek için onu kademeli olarak önceden ısıtmaya ve ani sıcaklık ayarlamalarından kaçınmaya dikkat ediyorum.

Reply
Bunu duymak rahatlatıcı! Dökümhanenin verimliliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Paslanmaz çelik bir kap kullanmak eritme prosedürünü veya seramik veya grafit potalar gibi diğer malzemelere kıyasla genel performansı etkiler mi?

Reply
Topladığım kadarıyla, paslanmaz çelik kaplar bazı durumlarda daha iyi olmasa da daha fazla malzemeyle aynı şekilde çalışabilir. Sıcaklığı verimli bir şekilde iletirler ve çeşitli metalleri işleyebilirler. Ayrıca, özel potalarla karşılaştırıldığında bulunmaları nispeten kolaydır ve uygun fiyatlıdırlar.

Reply
Bunu bilmek güzel! Kendi dökümhanemi kurma fikri ilgimi çekti ve paslanmaz çelik bir tencere kullanmak pratik bir tercih gibi görünüyor. Yeni başlayan biri için paylaşabileceğiniz herhangi bir kılavuz veya kaynak var mı?

Reply
Kesinlikle! İnsanların dökümhaneler inşa etmek için deneyimlerini ve ipuçlarını paylaştığı birçok öğretici ve forum çevrimiçi olarak mevcuttur. İhtiyaçlarınıza ve maliyetinize uygun bir süreç bulmak için herhangi bir çalışma yapmanızı öneririm. Ve yol boyunca herhangi bir zorlukla karşılaşırsanız yardım istemekten çekinmeyin!

Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)