Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşta Paslanmaz Çelik Takı Takmak Güvenli mi?
Herkese merhaba! Yeni bir paslanmaz çelik kolye almayı düşünüyorum ama duşta takmanın güvenli olup olmadığından emin değilim. Paslanmaz çeliğin, kararmadan veya cilt reaksiyonlarına neden olmadan su maruziyetini kontrol edip edemeyeceği konusunda çelişkili görüşler duydum. Bu konuda herhangi bir deneyim veya tavsiye alan var mı?

Reply
Daha önce duşta paslanmaz çelik takılar taktım ve şimdiye kadar hiçbir endişem olmadı. Yüksek kaliteli paslanmaz çelik olduğu sürece harika olmalı, değil mi? Ancak farklı bir uygulama yapan var mı diye merak ediyorum.

Reply
Duşta herhangi bir mücevher takma konusunda sürekli tereddüt ettim, malzeme ne olursa olsun. Sabun ve su kombinasyonu zamanla metali etkilemiyor mu? Bunun arkasındaki bilim hakkında daha fazla bilgi sahibi olan birinden gerçekten duymak isterim.

Reply
Uzman değilim ama paslanmaz çeliğin genellikle pas ve korozyona dayanıklı olduğunu okudum, bu yüzden genellikle mutfak aletlerinde ve banyo armatürlerinde kullanılıyor. Peki aynı prensip mücevherler için de geçerli mi? Peki ya diğer metallerle kaplanmış paslanmaz çelik?

Reply
Yıllardır paslanmaz çelik bir bileziğim var ve onu duşta neredeyse her gün kullanıyorum. Hala yeniye en yakın gibi görünüyor! Bence anahtar, saygın bir satıcıdan satın aldığınızdan ve mücevherlerinize doğru şekilde baktığınızdan emin olmaktır.

Reply
Duşta takı takmakla ilgili bazı kötü deneyimlerim oldu, özellikle de daha uygun fiyatlı alaşımdan yapılmışsa. Cildim kötü tepki veriyor ve takı parlaklığını oldukça hızlı kaybediyor. Bu yüzden, paslanmaz çeliğin bu konuda farklı olup olmadığını bilmek beni kesinlikle büyülüyor.

Reply
Peki ya su sıcaklığı? Sıcak suyla mı yoksa soğuk suyla mı duş almanız bir fark yaratır? Bu, paslanmaz çeliğin nasıl tepki vereceğini etkileyebilir mi?

Reply
Şampuanlarda, saç kremlerinde ve vücut yıkama jellerinde belirtilen kimyasalların alaşımla etkileşime girebildiğini ve bu nedenle kararmalarına veya parlaklıklarını daha hızlı kaybetmelerine yol açabildiğini duydum. Duşta paslanmaz çelik takılar için bu bir sorun olabilir mi?

Reply
Ayrıca kullanılan paslanmaz çeliğin farklı türüne de bağlı olduğunu düşünüyorum. Farklı sınıflar var, değil mi? Herhangi biri diğerlerinden daha fazla korozyona veya kararmaya eğilimli olabilir. Duş kullanımı için hangi sınıfın mükemmel olduğunu bilmek faydalı olacaktır.

Reply
Genel olarak, duşta paslanmaz çelik takı takmak söz konusu olduğunda dikkate alınması gereken birçok faktör varmış gibi görünüyor. Bazı insanlar için deneme yanılma yolu olabilir, ancak karar vermeden önce başkalarının deneyimlerinden yararlanmak her zaman iyidir.

Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)