Çelik yatırım döküm forumu
Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - Printable Version

+- Çelik yatırım döküm forumu (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU)
+-- Forum: My Category (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU/forum-1.html)
+--- Forum: My Forum (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU/forum-2.html)
+--- Thread: Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! (/thread-324.html)

Pages: 1 2

Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - LarryBrooks - 10-17-2024

Herkese merhaba! Bir süredir bunu merak ediyorum. Paslanmaz çeliğin metal dedektörlerini tetikleyip tetiklemediğini bilen var mı? Çelişkili görüşler okudum ve neye inanacağımı bilmiyorum.

RE: Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - JasiahTony - 10-17-2024

İlginç bir soru! Çok fazla seyahat ettim ve sürekli olarak aynı şeyi merak ettim. Bazı insanlar paslanmaz çeliğin sadece ferromanyetik olmadığı için metal dedektörlerini tetiklemediğini söylerken, diğerleri bunun şu anda kullanılan metal dedektörünün türüne bağlı olduğunu iddia ediyor. Bu konuda herhangi bir ışık tutabilecek var mı?

RE: Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - NicoCallen - 10-17-2024

Anladığım kadarıyla paslanmaz çelik genellikle ferromanyetik değildir, yani manyetik alanlara dayanan tipik metal dedektörleri tarafından tespit edilmemelidir. Yine de bazı duyarlı dedektörler iletkenliği nedeniyle onu yine de tespit edebilir. Yani, biraz gri bir bölge.

RE: Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - ZachariahMusa - 10-17-2024

Herhangi bir havaalanının ve güvenlik kontrol noktasının paslanmaz çelik gibi çeşitli alaşımları ayırt edebilen daha ileri düzey metal algılama teknolojisi kullandığını okudum. Ancak yine de paslanmaz çelikten yapılmış mücevherlerin veya aksesuarların tespit edilemediği durumlar da var. Hepsi oldukça kafa karıştırıcı!

RE: Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - NiklausTerrance - 10-17-2024

Evet, bu karışıklığı bizzat yaşadım. Havaalanı güvenliğinden geçerken paslanmaz çelik takı taktığımda, metal dedektörünü tetikleyeceğini bekliyordum ama neredeyse hiçbir şey olmadı. Paslanmaz çeliğin gerçekten tespit edilemez olup olmadığını veya sadece belirli koşullara bağlı olup olmadığını merak ettim.

RE: Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - OscarDonovan - 10-17-2024

Bu büyüleyici! Görünüşe göre çok fazla anekdotsal kanıt var, ancak çok fazla somut bilgi yok. Paslanmaz çelik söz konusu olduğunda metal dedektörlerinin güvenilirliğini belirlemek için herhangi bir çalışma veya test yapılıp yapılmadığını merak ediyorum.

RE: Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - LionelJuan - 10-17-2024

Mükemmel bir nokta! Bu konuda bazı bilimsel çalışmalar veya veriler görmek faydalı olurdu. Paslanmaz çeliğin kalınlığı ve bileşimi ve metal dedektörünün hassasiyet ayarları gibi faktörlerin de dikkate alınmasının en iyisi olduğunu düşünüyorum.

RE: Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - AndersAndy - 10-17-2024

Kesinlikle! Değerlendirilecek çok fazla değişken var. Daha fazla bilgi toplayabilirsek ve hatta çeşitli paslanmaz çelik türlerinin çeşitli metal dedektörleriyle nasıl etkileşime girdiğini görmek için kendimiz deneyler yapabilirsek gerçekten iyi olur.

RE: Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - AlexanderForest - 10-17-2024

Katılıyorum. Muhtemelen bu bölgede uzmanlaşmış güvenlik uzmanlarına veya araştırmacılara ulaşarak bazı fikirler edinebiliriz. Bu arada, havaalanı korumasından veya herhangi bir metal dedektörü kontrol noktasından geçtiğimizde kesinlikle aklımızda tutmamız gereken bir şey.

RE: Paslanmaz Çelik Metal Dedektörlerini Tetikler mi? Tartışalım! - CrewLuke - 10-17-2024

Kesinlikle! Bizi güvende tutması gereken teknoloji hakkında soru sormak ve daha fazla şey öğrenmek sürekli iyidir. Tartışma için teşekkürler, herkese. Paslanmaz çelik ve metal dedektörleri hakkında kesinlikle yeni bakış açıları edindim.