Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak
- Printable Version +- Çelik yatırım döküm forumu (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU) +-- Forum: My Category (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU/forum-1.html) +--- Forum: My Forum (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU/forum-2.html) +--- Thread: Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak (/thread-259.html) Pages:
1
2
|
Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak - SuttonBo - 10-17-2024 Merhaba arkadaşlar! Arka bahçemdeki ateş çukurunu yükseltmeyi düşünüyordum ve döküm veya kaynaklı paslanmaz çelik ızgaralar arasında kaldım. Her iki tipte de pratik yapan var mı? Her birinin avantajları ve dezavantajları nelerdir? RE: Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak - AlistairPorter - 10-17-2024 Döküm paslanmaz çelik ateş çukuru ızgaraları dayanıklılık açısından kesinlikle belli bir çekiciliğe sahip, ancak pahalı olabildiklerini okudum. Uzun vadede yatırıma değer mi? RE: Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak - SeanRonnie - 10-17-2024 Hem döküm hem de kaynaklı paslanmaz çelik ızgaraları kullandım ve söylemeliyim ki, döküm olanlar daha iyi bitmiş anı tutuyor gibi görünüyor. Ancak döküm prosedürünün kendisi hakkında meraklıyım. Kaynaklı ızgaralara kıyasla kaliteyi nasıl etkiliyor? RE: Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak - KaydenBode - 10-17-2024 İlginç. Kaynaklı ızgaraların her zaman daha sağlam olacağını varsaydım. Döküm ızgaraların neden daha iyi dayandığını düşündüğünüzü açıklayabilir misiniz? RE: Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak - KeithFrancis - 10-17-2024 Elbette. Deneyimime göre, döküm ızgaralar tek parça paslanmaz çelikten yapıldıkları için daha az zayıf detaya sahip olma eğilimindedir, oysa kaynaklı ızgaralar genellikle birleşim yerlerindeki zayıf noktaları genişletebilir. RE: Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak - AngelKieran - 10-17-2024 Bu mantıklı. Peki ya özelleştirme seçenekleri? Gerçekten harika görünen karmaşık tasarımlara sahip kaynaklı ızgaralar gördüm. Döküm ızgaralarla da bunu başarabilir misiniz? RE: Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak - JasiahTony - 10-17-2024 Ben de bunu merak ediyorum. Döküm ızgaraların kaynaklı olanlara kıyasla stil esnekliği açısından daha kısıtlı olduğu anlaşılıyor. RE: Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak - SilasAmeer - 10-17-2024 Haklısın, Döküm ızgaralar döküm yöntemi nedeniyle genellikle daha basit tasarımlara sahip olurlar. Ancak bu, stil eksikliği olduğu anlamına gelmez! Ayrıca, basitlik bazen dayanıklılığı artırabilir. RE: Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak - DouglasJeffery - 10-17-2024 Ne demek istediğini anlıyorum. Yani, daha karmaşık bir tasarım arıyorsam, kaynaklı muhtemelen tercih edilecek stil olabilir. Ama eğer dayanıklılık benim için en önemli öncelikse, döküm daha iyi bir seçenek mi? RE: Paslanmaz Çelik Ateş Çukuru Izgaralarının Artıları ve Eksileri Döküm ve Kaynak - AlexanderColin - 10-17-2024 Kesinlikle. Her şey sizin farklı ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır. Her türün kendine özgü artıları ve eksileri vardır, bu yüzden karar vermeden önce bunları dikkatlice tartmak önemlidir. |