Çelik yatırım döküm forumu
Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - Printable Version

+- Çelik yatırım döküm forumu (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU)
+-- Forum: My Category (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU/forum-1.html)
+--- Forum: My Forum (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU/forum-2.html)
+--- Thread: Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? (/thread-214.html)

Pages: 1 2

Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - RexTrenton - 10-17-2024

Merhaba arkadaşlar, dökümhane ortamında paslanmaz çeliği yumuşak çeliğe kaynaklamayı içeren bir proje düşünüyorum. Bu konuda deneyimi olan var mı? Yapılabilir mi?

RE: Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - JamirKellan - 10-17-2024

herhangi bir kaynak projesi yaptım, ancak bu kombinasyonu özellikle denemedim. Ben de merak ediyorum, çünkü zor olabilir gibi görünüyor.

RE: Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - LeandroKaiden - 10-17-2024

daha önce denedim. Kesinlikle mümkün, ancak dikkate alınması gereken bazı hususlar var. Paslanmaz çelik ile yumuşak çelik arasındaki bileşim ve özelliklerdeki ayrım zorluklara yol açabilir.

RE: Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - AlexanderForest - 10-17-2024

ne tür zorluklarla karşılaştınız? Ve bunların üstesinden başarıyla gelebildiniz mi?

RE: Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - AmariRudy - 10-17-2024

asıl zorluk, iki metal arasındaki termal genleşme katsayılarındaki farktır. Bu, kaynak sırasında çatlama ve bozulmaya yol açabilir. Üstüne üstlük, paslanmaz ve yumuşak çelik arasında sağlam bir bağ elde etmek, çeşitli bileşimleri nedeniyle zor olabilir. Bu zorlukların üstesinden akıllıca kaynak teknikleri ve dolgu malzemeleri seçimiyle geldim.

RE: Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - LawsonUriel - 10-17-2024

paslanmaz çeliği yumuşak çeliğe kaynaklamak için nikel bazlı dolgu malzemelerinin kullanıldığını duydum. Bu yaygın bir uygulama mıdır?

RE: Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - BreckenAayan - 10-17-2024

evet, nikel bazlı dolgu malzemeleri kullanmak paslanmaz çelik ile yumuşak çelik arasındaki uçurumu kapatmaya yardımcı olabilir. Sağlam bir kaynak bağlantısı oluşturmak için çok önemli olan iyi bir mukavemet ve süneklik sağlarlar. Ancak, uygun yüzey hazırlığı ve kaynak teknikleri de aynı derecede önemlidir.

RE: Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - KendrickPeter - 10-17-2024

kaynak sonrası işlem ne olacak? Kaynağın bütünlüğünü garanti altına almak için uyulması gereken özel prosedürler var mı?

RE: Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - RexTrenton - 10-17-2024

kaynak sonrası işlem yöntemi, kaynak bağlantısının bütünlüğünü sağlamak için çok önemlidir. Kaloriferasyon işlemi veya gerilim giderme, artık gerilimleri azaltmaya ve kaynağın otomatik özelliklerini artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, özellikle paslanmaz çelikte, kaynak alanının iyice temizlenmesi ve pasifleştirilmesi korozyonu önlemek için çok önemlidir.

RE: Dökümhane Uygulamalarında Paslanmaz Çeliklerin Yumuşak Çeliklere Kaynaklanması Mümkün müdür? - KrewJeffery - 10-17-2024

içgörülerini paylaştığın için teşekkürler! Paslanmaz çeliği yumuşak çeliğe kaynaklamanın dikkatli planlama ve uygulama gerektirdiği anlaşılıyor. Projem için tüm bu hususları aklımda tutacağım.