Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar
- Printable Version +- Çelik yatırım döküm forumu (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU) +-- Forum: My Category (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU/forum-1.html) +--- Forum: My Forum (http://www.steelinvestmentcasting.com/forumTU/forum-2.html) +--- Thread: Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar (/thread-119.html) Pages:
1
2
|
Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar - CarterJamir - 10-17-2024 Herkese merhaba, paslanmaz çelik ısıl işlem yöntemi dünyasına dalıyorum, özellikle dökümhanelerdeki 440c paslanmaz çeliğe odaklanıyorum. Burada bu sürece aşina olan var mı? RE: Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar - JettThatcher - 10-17-2024 Daha önce 440c paslanmaz çelikle çalıştım, ancak yalnızca dökümhanelerde değil. Sıcaklık işlem prosedürünün hangi yönleriyle ilgileniyorsunuz? RE: Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar - LennonYehuda - 10-17-2024 440c paslanmaz çelik hakkında bir şeyler duydum ama henüz onun ısınma çözümüne derinlemesine inmedim. Bir dökümhane ortamında çalışırken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar nelerdir? RE: Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar - RoyceChasseur - 10-17-2024 Hepinizi burada görmek gerçekten güzel! Aslında benim asıl endişem, çeliğin ısıl işlem sonrası optimum özelliklerinin sağlanması. İstenilen sertlik ve korozyon direncine ulaşmak için ideal teknikler hakkında çelişkili veriler okudum. Herhangi bir fikriniz var mı? RE: Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar - AlexJamison - 10-17-2024 Sertlik ve korozyon direncinin doğru dengesini elde etmek kesinlikle çok önemlidir. 440c paslanmaz çelik için yaygın olarak kullanılan çeşitli kalefasyon tedavi yöntemlerine baktınız mı? RE: Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar - StevenDylan - 10-17-2024 Evet, tavlama, söndürme ve temperleme gibi oldukça fazla yöntem var gibi görünüyor. Her birinin çeliğin özellikleri üzerinde kendine özgü etkileri var. Isıl işlem görmüş 440c paslanmaz çeliğiniz için aklınızda belirli hedefler var mı? RE: Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar - AlistairAldo - 10-17-2024 Ana hedefim yüksek taşıma direncine ve mükemmel boyutsal kararlılığa sahip bileşenler üretmektir. Daha önemli özelliklerden ödün vermeden bu özellikleri elde etmek için hangi kalefasyon giderme yönteminin en uygun olacağını merak ediyorum. RE: Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar - OmarLégende - 10-17-2024 Sertlik ve tokluk arasında bir denge hedefliyormuşsunuz gibi görünüyor. Bu durumda, söndürme ve temperlemenin bir karışımını dikkate almak faydalı olabilir. Bu, belirli bir tokluk seviyesini korurken istenen sertlik seviyelerine ulaşmayı sağlar. RE: Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar - RomeTaylor - 10-17-2024 Bu mantıklı. Peki ya kalefasyon işlemi sürecinin her aşaması için sıcaklık ve süre gibi belirli parametreler ne olacak? Özellikle bir dökümhanede 440c paslanmaz çelikle çalışırken uyulması gereken herhangi bir iş standardı veya yönergesi var mı? RE: Dökümhanelerde 440c Paslanmaz Çelik Sıcaklık İşlem Yöntemi Teknikleri ve En İyi Uygulamalar - AryanCallan - 10-17-2024 İyi nokta. Herhangi bir genel yönergeye rastladım, ancak bunların bizim özel durumumuza ne kadar uygulanabilir olduğundan emin değilim. Bu tür çelikle dökümhane işinde doğrudan deneyimi olan birinden duymak faydalı olacaktır. |