Çelik yatırım döküm forumu

Full Version: Mineral Yağ Paslanmaz Çelik Dökümlerde Uygun Mudur?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Herkese merhaba, paslanmaz çelik döküm prosedürüm için mineral yağ kullanmayı düşünüyorum. Aşağıdakilerden biri daha önce bunu denedi mi? Etkinliğini ve olası dezavantajlarını merak ediyorum.

Paslanmaz çelik döküm için mineral yağı şahsen denemedim, ancak bununla ilgili karışık görüşler duydum. Bazıları kalıp ayırma ve yüzey alanı başarısına yardımcı olabileceğinden bahsederken, diğerleri olası kontaminasyon sorunları konusunda uyarıyor. Farklı uygulamaya ve taleplere bağlı olabilir.

Evet, ben de bu endişeleri okudum. Kirlenme önemli bir durumdur, özellikle de döküm belirli kalite standartlarını karşılamak istiyorsa. Mineral yağ kullanırken bu riski azaltmanın herhangi bir yöntemi olup olmadığını merak ediyorum.

Paslanmaz çelik döküm prosedürümde mineral yağ kullandım ve bazı durumlarda oldukça güçlü olduğunu gördüm. Ancak, temizliğe dikkat etmeniz ve kontaminasyon riskini en aza indirmek için yüksek kaliteli, saf mineral yağ kullandığınızdan emin olmanız gerekir.

Bunu bilmek güzel! Diğer ayırıcı maddelerle karşılaştırıldığında kalıp ayırma veya yüzey bitirme koşullarında herhangi bir gelişme gözlemlediniz mi?

Kesinlikle! Mineral yağın, geçmişte kullandığım diğer maddelere kıyasla daha pürüzsüz bir salınım sağladığını gördüm. Üstüne üstlük döküm yüzeyindeki kusurların oluşumunu azaltmaya yardımcı oldu.

Kulağa umut verici geliyor. Mineral yağı kullanırken herhangi bir zorlukla veya beklenmedik endişeyle karşılaştınız mı?

Karşılaştığım zorluklardan biri, yazılımın doğru dengesini elde etmekti. Çok fazla yağ, aşırı birikmeye yol açabilir ve nihai yüzey alanı bitişini etkileyebilirken, çok azı kolay serbest bırakma için yeterli yağlama sağlamayabilir.

ilginç bir konum. Paslanmaz çelik dökümde mineral yağın etkili bir şekilde kullanılması söz konusu olduğunda biraz keşif hissi var gibi görünüyor.

Hepsi bir arada, dikkatli deneyler ve ayrıntılara dikkat etmenin anahtar olduğu anlaşılıyor. Görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler!