Herkese merhaba! Hiçbir plastik bileşeni olmayan, tamamen paslanmaz çelikten yapılmış bir elektrikli su ısıtıcısı arayışındaydım. Mutfaktaki plastik kullanımımı azaltmaya çalışıyorum. Nereden bulabileceğim konusunda herhangi bir öneriniz var mı?
Harika bir girişim! Ben de bir tane arıyordum. Paslanmaz çelik olarak tanıtılsalar bile, ne kadar çok elektrikli su ısıtıcısının plastik parçalara sahip olması şaşırtıcı.
Kesinlikle katılıyorum! Gerçekten plastiksiz bir su ısıtıcısı bulmaya çalışmak sinir bozucu. Şimdiye kadar yaptığınız araştırmalarda herhangi bir şansınız oldu mu?
Maalesef henüz önemli bir şansım yok. İnternette birkaç seçenek buldum ama tabii ki kaliteleri veya tamamen plastiksiz olup olmadıkları umrumda değil. Özellikle zararlı kimyasallar sızdırmayacak dayanıklı bir su ısıtıcısına yatırım yaptığım konusunda emin olmak istiyorum.
Evet, uzun ömürlülük kesinlikle önemlidir, özellikle de her gün kullanacaksanız. Su ısıtıcılarının sadece birkaç ay sonra bozulduğuna dair bazı korkunç hikayeler okudum.
Kişisel olarak paslanmaz çelik bir kazan yapıp yapamayacaklarını görmek için bazı küçük ölçekli dökümhanelere veya üreticilere ulaşmayı düşünüyordum. Başka biri bu yaklaşımı denedi mi?
Harika bir fikir! Dökümhanelere doğrudan ulaşmayı düşünmemiştim. Özelliklerinize göre üretilmiş ve plastiksiz olduğu garanti edilen bir su ısıtıcısı edinmek buna değebilir.
Ben de bunu hiç düşünmemiştim. Seri üretim bir su ısıtıcısı satın almaktan biraz daha pahalı olabilir, ancak daha yüksek kalitedeyse ve daha uzun süre dayanıyorsa, uzun vadede yatırıma değer.
Kesinlikle. Ayrıca, küçük ölçekli dökümhaneleri desteklemek, plastik kullanımını azaltma ve sürdürülebilir üretim uygulamalarını teşvik etme planıyla uyumludur.
Kesinlikle bu seçeneği daha detaylı inceleyeceğim. Öneri için teşekkürler!