Herkese merhaba! Zeytinyağımı cam veya plastik yerine paslanmaz çelik kaplarda saklamayı düşünüyorum. Bunu başka deneyen oldu mu? Zeytinyağını saklamak için paslanmaz çelik kullanma konusunda ne düşünüyorsunuz?
Paslanmaz çeliğin yağların tazeliğini korumak için harika olabileceğini okudum çünkü tepkimeye girmiyor. Ancak bunun potansiyel metalik tat veya zamanla korozyon gibi herhangi bir dezavantajı olup olmadığını merak ediyorum. Bu sorunları deneyimleyen var mı?
Bu arada zeytinyağım için paslanmaz çelik kaplar kullanıyorum ve herhangi bir metalik tat fark etmedim. Ancak, olası sorunları önlemek için gıda sınıfı paslanmaz çelik kaplar kullandığımdan emin oluyorum. Şimdiye kadar benim için iyi çalışıyor!
Bunu bilmek harika! Tat kirliliğinden endişe ettiğim için paslanmaz çeliğe geçmekte tereddüt ediyordum. Ancak sizin deneyiminizi duymak beni rahatlatıyor. Paslanmaz çeliğin zeytinyağının raf ömrünü diğer malzemelere kıyasla etkilediğini düşünüyor musunuz?
kişisel olarak, paslanmaz çeliğe geçtiğimden beri zeytinyağımın raf ömründe herhangi bir fark görmedim. Doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve karanlık bir yerde saklıyorum, bunun kabın malzemesi ne olursa olsun onu korumaya yardımcı olduğunu düşünüyorum. Ancak başkaları farklı deneyimler yaşarsa katılmayı çok isterim!
Paslanmaz çelik kapların ışığı engellemede gerçekten iyi olduğunu ve bunun da yağın kalitesini korumasına yardımcı olabileceğini okudum. Ayrıca, cam kaplara kıyasla daha dayanıklılar ve kırılma olasılıkları daha düşük, bu da benim durumumda büyük bir artı. Ancak zeytinyağını saklamak için paslanmaz çeliği iyi durumda tutmak için kullanmanız gereken özel bir temizlik yaklaşımı olup olmadığını merak ediyorum.
Bu mükemmel bir nokta! Hafif bulaşık deterjanı ve ılık su kullanmanın paslanmaz çelik kapları temizlemek için etkili olduğunu gördüm. Alanın çizilmesini önlemek için sert kimyasallardan veya aşındırıcı ovuculardan kaçınıyorum. Ayrıca, su lekeleri veya paslanmayı önlemek için kapları yıkadıktan hemen sonra yoğun bir şekilde kurutmak da önemlidir.
Zeytinyağım için cam şişeler kullanıyordum çünkü daha fazla malzemeden olası kimyasal sızıntı konusunda endişeliydim. Ancak paslanmaz çeliğin faydalarını ve tepkimeye girmediğini duymak beni yeniden düşünmeye sevk ediyor. Başka biri camdan paslanmaz çeliğe geçişi yarattı mı? Uygulamanız nasıldı?
Birkaç ay önce camdan paslanmaz çeliğe geçtim ve bir daha geri dönmedim! Sadece zeytinyağımın uzun vadeli muhafazası konusunda kendimi daha güvende hissetmiyorum, aynı zamanda paslanmaz çeliğin sağladığı dayanıklılığı ve temizleme kolaylığını da takdir ediyorum. Ayrıca mutfağımda pürüzsüz görünüyor!
Herkesin bu konudaki bakış açısını duymak ilginç! Zeytinyağım için plastik şişeler kullanıyorum, esas olarak kolaylık ve uygun fiyat için. Ancak şimdi sağlık ve çevresel faydalar için paslanmaz çeliğe geçmeyi düşünmeye başladım. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler, herkes!