Çelik yatırım döküm forumu

Full Version: Deniz Dökümünde Paslanmaz Çelik Menteşelerin Uzun Ömrü
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Herkese merhaba! Teknemdeki menteşeleri, özellikle de kabin ve depolama bölmelerini yükseltmeyi araştırıyorum. Paslanmaz çelik menteşelerin dayanıklılıkları ve korozyona karşı dirençleri nedeniyle deniz kullanımı için harika olduğunu duydum. Burada bunlarla ilgili pratik yapan var mı?

Kesinlikle! Geçtiğimiz sezon tekneme paslanmaz çelik menteşeler taktırdım ve şu ana kadar performanslarından gerçekten etkilendim. Tuzlu suya sürekli maruz kalmaya karşı etkili bir şekilde dayandılar ve paslanma belirtisi göstermediler.

Kulağa umut verici geliyor! Anahtarı kendim yaratmayı düşünüyordum. Deniz ortamları için daha uygun olan belirli paslanmaz çelik sınıfları var mı?

İyi soru! Biraz araştırma yaptım ve 316 paslanmaz çeliğin, 304 gibi diğer sınıflara kıyasla korozyona karşı daha yüksek direnci nedeniyle genellikle denizcilik uygulamaları için önerildiği anlaşılıyor.

Evet, doğru. 316 paslanmaz çelik, korozyon direncini artıran ve onu tuzlu su ortamlarında kullanım için en iyi hale getiren molibden içerir. Diğer sınıflardan biraz daha pahalı olabilir, ancak bence uzun ömürlülüğü yatırıma değer.

Teknede alüminyum veya pirinç gibi daha fazla alaşımla birlikte paslanmaz çelik menteşeler kullanıldığında galvanik korozyon konusunda herhangi bir endişe duydum. Bu sorunla karşılaşan var mı?

Paslanmaz çelik menteşelerimde şahsen galvanik korozyonla karşılaşmadım, ancak uygun önlemler alınmazsa bunun bir sorun olabileceğini okudum. Farklı metaller arasında izolasyon malzemeleri veya kaplamalar kullanmak riski azaltmaya yardımcı olabilir.

Bunu bilmek harika. Menteşelerimi yükseltirken bunu kesinlikle aklımda tutacağım. Merak ettiğim bir diğer şey de paslanmaz çelik menteşelerin ağırlık taşıma kapasitesi. Ağır kapı veya kapaklara yardımcı olacak kadar güçlüler mi?

Uygulamama göre, paslanmaz çelik menteşeler oldukça güçlüdür ve özellikle daha kalın ölçülere sahip menteşeler seçerseniz önemli ağırlıkları kaldırabilir. Sadece ek destek için yükü birkaç menteşeye düzgün bir şekilde dağıtmayı tahmin ediyorum.

Bilyalı rulmanlar veya güçlendirilmiş pimler gibi yüksek kaliteli tasarıma sahip menteşelere yatırım yapmanın, yük taşıma kapasitelerini ve genel uzun ömürlerini artırabileceğini keşfettim.