Çelik yatırım döküm forumu

Full Version: 50 Galonluk Paslanmaz Çelik Su Tankı Bir Dökümhane İçin Mükemmel midir?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Herkese merhaba! Evde küçük bir dökümhane kurmayı düşünüyorum ve ekipman seçeneklerine bakıyorum. Elli galonluk paslanmaz çelik su tankını pota fırını olarak kullanma fikrine rastladım. Bunu daha önce deneyen oldu mu?

Büyüleyici fikir! Bireylerin ev yapımı dökümhaneler için her türlü malzemeyi kullandığını gördüm, ancak su tankı kullanımı hakkında pek bir şey duymadım. Bunu bir fırına nasıl dönüştürmeyi planlıyorsunuz?

Daha önce benzer bir kurulum kullandım! Deneyimimi paylaşmak isterim. Öncelikle, dökümhanenizde ne tür metal dökümü yapmayı planlıyorsunuz? Farklı alaşımlar farklı sıcaklıklar gerektirir, bu nedenle fırınınızı tasarlarken bunu dikkate almanız önemlidir.

Girdi için çok teşekkürler, millet! Şu an için esas olarak alüminyum dökümle ilgileniyorum, bu yüzden 1300-1400°c (2372-2552°f) civarındaki sıcaklıkları hedefliyorum. Paslanmaz çelik tankın bu sıcaklıkları eğilmeden veya erimeden kontrol edebileceğini mi düşünüyorsunuz?

Bu geçerli bir endişe. Paslanmaz çelik genellikle 1400-1450°c (2552-2642°f) civarında yüksek bir erime seviyesine sahiptir, ancak tankın özel olarak yapılmış bir pota gibi ısıyı eşit şekilde dağıtmayabileceğini belirtmek önemlidir. Tutarlı sıcaklıkları korumak için tankı yalıtmayı düşündünüz mü?

Mükemmel bir nokta! Yalıtım hakkında hâlâ çok fazla düşünmedim. Bu yüksek sıcaklıklara dayanabilecek yalıtım malzemeleri için herhangi bir öneriniz var mı?

Seramik elyaf battaniyeler veya refrakter çimento, ev yapımı dökümhanelerde yalıtım için yaygın olarak kullanılır. Nispeten uygun fiyatlıdırlar ve iyi bir ısı tutma sağlarlar. Bu malzemeleri kullanırken güvenlik önlemlerine uymak yeterlidir, çünkü etkili bir şekilde kullanılmadıklarında tehlikeli olabilirler.

Dikkate alınması gereken bir diğer şey de havalandırmadır. Erimiş metalle çalışacağınız için zararlı dumanların birikmesini önlemek için uygun havalandırma çok önemlidir. Dökümhaneniz için havalandırmayı nasıl ayarlayacağınızı hayal ettiniz mi?

Havalandırma konusunda çok düşünmemiştim, ama kesinlikle düşünmem gereken bir şey. Güvenli bir çalışma ortamı sağlamak için tarzıma bir havalandırma sistemi eklemeyi düşüneceğim.

Doğru yoldaymışsınız gibi görünüyor! Bir dökümhane kurmak eğlenceli ve ödüllendirici bir proje olabilir, ancak güvenlik her zaman en önemli öncelik olmalıdır. Evriminiz hakkında bizi güncel tutun ve yol boyunca başka endişeleriniz olursa sormaktan çekinmeyin!

Pages: 1 2