Herkese merhaba, içeceklerimi sulandırmadan soğutmak için paslanmaz çelik viski taşları edinmeyi düşünüyorum. Burada daha önce deneyen oldu mu? Söylendiği kadar iyiler mi?
Bu arada paslanmaz çelik viski taşları kullandım ve söylemeliyim ki, oldukça kullanışlılar. Artık sulandırılmış viski yok, her zaman kusursuz bir şekilde soğutulmuş bir içecek.
Ben de merak ediyorum. Ama viskinin tadını etkiliyorlar mı? Metalik bir tat vermelerinden endişeleniyorum.
Bu konuda karışık yorumlar okudum. Bazıları tatta herhangi bir değişiklik hissetmediklerini söylerken, diğerleri özellikle taşları içecekte çok uzun süre bırakırlarsa ince bir metalik tat algılayabildiklerini iddia ediyorlar.
Bu, değerlendirilmesi gereken bir şey. Pahalı viskimin kayaların arasından garip bir tat almasını istemiyorum. Ama yine de içkimin çok çabuk sulanmasından nefret ediyorum.
Evet, benim de karşılaştığım ikilem buydu. Sonunda paslanmaz çelik kayaları denemeye karar verdim ve o zamandan beri geriye bakmadım. Elbette, tatta hafif bir fark olabilir, ancak benim durumumda, sulandırılmadan sürekli soğutulmuş bir içecek içmeye değer.
Katılıyorum,. ayrıca, paslanmaz çelik kayalar oldukça sağlamdır. Standart buz küpleri gibi kırılmaları konusunda endişelenmenize gerek yok.
Bu doğru, peki ya çevresel etkisi? Paslanmaz çelik kayalar sadece tek kullanımlık plastiğin başka bir biçimi değil midir?
Anlıyorum. Yine de paslanmaz çelik kayalar tekrar kullanılabilir, bu yüzden tek kullanımlık plastik alternatiflere (örneğin tek kullanımlık buz küpleri) göre kesinlikle daha çevre dostudur.
Dikkate alınması gereken birçok faktör var gibi görünüyor. Tat, uzun ömürlülük, çevresel etki... Sanırım bir karar vermeden önce avantaj ve dezavantajları tartmam gerekecek.